Skåda min snygga ritning. Det är såhär vi ska bygga när vi isolerar upp rummet på andra våningen. Förutom proffsråden från Marcus har vi nu även fått hjälp från småländskt håll. Pappa och hans Carina kom nämligen upp igår och hjälper oss komma igång. Det känns mycket tryggare faktiskt.

Så vi började dagen med att inventera vår lilla brädgård innan vi drog till byggaffären för att proviantera. Trots att man tänker att ”eftersom vi gör alltihop själva blir det inte så dyrt” tvingas man snabbt inse att materialkostnaden ju fortfarande lätt drar iväg. Vi försöker dock återanvända så mycket vi kan. Anders rev till exempel ett garderobsliknande rum på vinden idag, och där fick vi ut en del användbart virke. Carina har spikdragit alltihop. (Expansionskärlet som syns på bild passade förresten Anders på att ta ner, det behövs ju inte när man har bergvärme!)

Resten av dagen sågade vi till och spikade upp läkt och masonitskivor för luftspalten. Vissa bildbevis tyder på att jag har en riktigt löjlig spikningsstil. Som tur är har jag ju världens chans att slipa på den framöver. Pappa ser något proffsigare ut.

Innan vi slutade för kvällen funderade vi en stund på hur vi ska få väggen rak och hur vi ska lösa hörn och inspektionsluckor. Antagligen blir nästa steg att börja regla upp gavelväggen innan vi lägger på tjärpapp och spikar gles. Vi måste också fixa några ventiler.

Kul första dag!