Den senaste tiden har vi renoverat väldigt långsamt framåt. Lite gips och OSB har kommit upp på utsidan av de nya badrumsväggarna nere och vi förberedde ännu mer för tilläggsisolering. Men den stora grejer som hänt är just tilläggsisoleringen. En morgon när vi gick hemifrån hade vi som vanligt rätt kallt på andra våningen. När vi kom hem efter jobbet var isoleringen på plats och det kändes redan varmare. Och sedan dess har vi inte behövt stänga dörren mellan under- och övervåningen. Temperaturen inomhus är behaglig ändå! Alldeles jättemysigt är det.

Isoleringen vi till slut valde är ett material som in princip består av finfördelat tidningspapper, och som har samma egenskaper som den gamla isoleringen. Förhoppningsvis ska huset trivas med detta.

I helgen som gick ryckte faktiskt renoveringen lite framåt igen. Anders föräldrar kom och hälsade på, och vi jobbade alldeles lagom mycket. De fönster som kommit tillbaka glasade från glasmästaren maskades och målades en tredje gång (fjärde och sista gången målar vi bara kittet). Eftersom det är såpass kallt utomhus nu målar vi istället på övervåningen, i ”gamla vinden”.

Det hål som var kvar efter dörren mellan gamla köket och stora sovrummet byggdes igen, och där tackar vi främst Roland. Jag bidrog med att stoppa i lite isolering och det var förhoppningsvis sista gången på väldigt länge som jag befattar mig med sånt, fy vad ledsamt kliit det är.

 

Ja, och så sattes det OSB-skivor på nya badrumsväggen uppe, men det finns det inga bilder på eftersom det var fotograf Anders arbetsuppgift.

Tack för bra helg och fina framsteg!