Hej och välkommen till vår blogg!

Vi är väldigt glada att du har hittat hit. Och med ”vi” som menar vi Anders & Jenny, dvs. vi som skriver bloggen. Det här är vår blogg, om vårt hus och om vårt stora projekt. Vi är inte hantverkare eller snickare, Jenny jobbar med HR och Anders håller på med media i någon form, oklart exakt vad. Men som du kanske redan gissat dig till så är det här en blogg om ett hus, som också är ett renoveringsprojekt, vårt renoveringsprojekt för att vara mer exakt. Solklart eller hur? Hur som, låt oss börja från början:

För snart ett år sedan började vi leta efter hus. Vi är båda uppvuxna i hus, på landet och i närheten till naturen så det var självklart för oss att det skulle vara ett hus på landet. Vi var också rörande överens om att vi ville köpa ett gammalt hus och möjligtvis renovera det, litegrann, kanske, det är väl inte så svårt? Så varför ett gammalt hus? Dels för att det är dyrt att bygga nytt och inte så värst miljövänligt heller. Men mest var det nog för att vi både trivs så bra i hus med historia. Det är mysigt helt enkelt. Faluröda vägar med vita knutar skadar inte heller.

Efter ett års oavbrutet Hemnet-surfande (vet ni att man kan få ett mail varje dag från Hemnet med alla nya objekt? Det vet vi), många hus, några visningar och en rad besvikelser hittade vi till slut ett hus som passade oss perfekt: Gammalt, mycket historia, perfekt läge och ett utmärkt pris. Problemet var bara (är bara) att det behövde helrenoveras, bokstavligen från källaren till taknocken… How hard can it be? Det tog oss ett tag att finna modet att ta på oss ett sånt stort projekt men till slut så gjorde vi det.

Och nu sitter vi här, i vårt nya hus. Brasan sprakar i kakelugnen och träden vajar i vinden utanför, på soffan ligger det en katt och sover. Vi har flyttat (nästan) alla våra grejer hit och sålt vår lägenhet. Nu finns det faktiskt ingen återvändo, nu börjar det stora äventyret. Det här kommer att ta några år, många tusen arbetstimmar och en hel del både svett och tårar. Vi hoppas att du hänger med.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=709217115 Louise Larsson

  Så otroligt spännande det låter! Och ett stationshus dessutom! Drömlikt!
  Min mor och far gjorde samma grej för 30 år sen, fast bara med ett vanligt, litet förfallet torp. De fick börja med att jaga bort grävlingen som bodde under trappan och hugga ner träden som växte i köket. :)
  Ser fram emot att följa er husresa!

 • Anki Westerberg

  Vad roligt att ni har gjort en blogg. Vi kommer att följa den med stort intresse för att se hur huset ”växer” fram.
  Naturligtvis kommer vi och tittar på det live också då och då. Och hjälper till med det ni behöver.
  Jättestort LYCKA TILL med ert drömhus!
  Kram Anki och Jackie

 • http://www.facebook.com/anna.maria.hedlund Anna Hedlund

  Ska bli roligt att följa era projekt & framsteg! Snygg tröja på bilden, Anders!

 • Monica

  Så spännande.. lycka till!

 • Sofia

  Gud va roligt! Kommer följa er och min mormors gamla hus vakna till liv igen :)

 • Karin www.glimtenigrytan.se

  Härligt! Grattis till hus, mycket fint! Lycka till med er nya hobby!