För fjärde dagen i rad har vi satt gips och spacklat i gamla köket/nya gästrummet. Att det ska ta sådan tid!

Att gipsningen blev så tidskrävande beror på att gipsskivorna vi använde var ungefär 7-8 cm för korta för att täcka hela väggen. Därför har det blivit en massa små skarvbitar och det tar lite tid att skära till och skruva upp. Kanske hade vi kunnat fuska och släppa några centimeters mellanrum vid vägg och tak, men det kändes bättre att täcka hela väggen. Särskilt eftersom vi inte riktigt hade bestämt vilka lister och socklar vi ska ha. Någon som vet om det spelar roll? Kan vi rationalisera i nästa rum vi gipsar? :)

Spacklingen tar också tid, men mest tror jag på grund av ovana. Särskilt hörnen är tidskrävande. Fast jag vågar nog påstå att jag kan bli en riktig fena på spackling efter några rum. Redan nu tycker jag att jag börjar få till en ganska bra snits. Det är som med alla de här sakerna – efter att ha gjort lite grundläggade teoretiska studier är erfarenhet det enda som hjälper.

Egentligen borde vi varit färdiga nu, men det får bli ett varv spackling till imorgon kväll (torsdag). Totalt är det bara två lager spackel, men det har blivit i lite olika omgångar. Sedan får det torka till fredag kväll då vi kan slipa det sista för att tapetsera på lördag. Tapetserarexpertisen anländer nämligen imorgon. Hurra!

(Inga bilder idag, kanske imorgon om vi kommer ihåg när det fortfarande är ljust ute)