Oj, vad mycket man hinner med när man har semester. Och vilken glädje att inte behöva hårdprioritera bland uppgifterna. Det finns ju hur mycket tid som helst!

I tisdags tog vi tag i något som stått på tapeten länge: tilläggsisolera ovanpå det lilla rummet i godsmagasinet. Anledning till detta var inte så mycket behovet av extra isolering (fast det naturligtvis inte skadar) utan att vi råkade ha en massa isoleringsmaterial över. När snickarna förberedde för vårt nya badrum grävde de nämligen ur den gamla golvisoleringen (spån) och lade in ny. Och eftersom vi tyckte det verkade jobbigt och onödigt att köra alla sex-sju säckarna till soptippen bestämde vi oss för att återanvända. Sedan dess har de tagit en massa plats i magasinet. Men no more! Nu ligger alltihop prydligt utspritt på det lilla taket. Trots materialets ålder var det i förvånansvärt gott skick.

Av bara farten städade vi upp ordentligt i magasinet, bland annat plockade vi ihop vår lilla bärdgård och sopade golvet. Allt naturligtvis för att vi ska kunna använda utrymmet till sommarens projekt.

Vad vi gjorde därefter törs man ju knappast erkänna, men eftersom det nu är gjort är det lika bra att känna sig nöjd och glömma hur länge vi sköt upp det. De två sista skräphögarna, rester från höstens takbyte, sorterades och packades på släpkärran för vidare transport till soptippen. Underbart att slippa runda dem med gräsklipparen.

Vad mer? Delar av ett dött träd har sågats ner och kompostkvarnats, en sektion häck har trimmats, ett lass har körts till soptippen, fönster har hämtats och färg till badrummet nere har beslutats och inhandlats. Man måste bara älska semester. Och en blogg där man kan skryta om sina bravader! :)