I mellandagarna var pappa här och drog lite el till övervåningen. Nu har vi vägguttag och taklampa i gästrummet samt taklampa i gamla vinden och ena kattvinden. Det är lite magiskt att trycka på strömbrytaren och se att lampan faktiskt tänds. Den här årstiden underlättar det förstås också renoveringsarbetet.

När det gäller strömbrytare och uttag valde vi redan från början bort standardvarianten och satsade istället på en modell som ser lite mer retro ut. Det är dyrt, men det passar lite bättre in i den stil vi tänker oss för huset. Så det får vara värt det. Vi får trösta oss med att de ska sitta där länge, användas ofta och oundvikligen synas mycket.  Och man brukar väl säga att det är detaljerna som gör det lilla extra?

Eftersom gipsen måste vara på plats innan vägguttagen sätts dit blev det också lite sådant arbete. Det känns på något sätt väldigt konstruktivt att skiva väggar. Snabbt går det, och det syns med en gång att arbetet går framåt. Och när det är gjort så är det gjort. Man behöver inte göra om det, som med målning. Känns bra! Och nu när vi lärt oss att det finns gipsskivor i olika längder blir det ännu lättare i fortsättningen, bara vi köper en längd som passar takhöjden i varje rum.

(Bilderna lånade från Clas Ohlson)