Vi har redan nått någon form av milstolpe. Våra två viktigaste projekt är nu färdiga: taket och uppvärmningen. Anders brukar säga att vi har tagit oss an ett hus som höll på att förfalla, och nu har vi vänt trenden. Huset i Haberga är numera ett hus som har planat ut på ”skick”-kurvan och till och med börjat vända uppåt. Både värdet och komfortnivån har höjts och det känns bra. Vi har gjort något rätt!

Så vad gör vi nu, tar tag i ett nytt projekt? Jodå, det ska vi göra. Det är skönt att njuta av framgångarna en liten stund, men det börjar klia i fingrarna rätt snart. Vi vet att nästa grej är att bygga innertaket där vi nu bara har råvind, så att vi kan få ett heltäckande innertak att isolera på. Men innan vi ger oss in i det vill vi ha klart för oss hur vi ska göra med husets planlösning. Vilka rum som ska ha vilken funktion, och var väggar och dörrar ska sitta. Vi tänkte också bygga ett förvaringsutrymme på övervåningen. Allt detta behöver vi planera upp innan vi sätter igång och för det tänker vi ta kontakt med en inredningsarkitekt.

Andra grejer vi vill veta mer om för framtiden är det här med fönster och isolering. De flesta fönster i huset är i en mycket nyare stil än själva huset och vi skulle vilja byta dem mot något som passar bättre in. Några fönster är original. Frågan är vad som är bäst, att skaffa nya fönster i gammal stil, eller att leta upp gamla fönster och renovera dem. Det behöver vi ta reda på. Det känns inte lönt att börja finrenovera för hårt inomhus förrän vi har rätt fönster på plats. Möjligen med undantag för badrum…?

Vi vill också ta ett beslut om huruvida vi ska tilläggsisolera ytterväggarna eller inte. Det tycker vi hänger ihop med fönsterrenovering på så sätt att det kanske är smidigt att samköra såna aktiviteter i så fall.

Så vi har lite saker att ta reda på, lite personer att prata med. Börjar bli dags!

  • hanna

    hallå eller! jag väntar på fler uppdateringar nu ju! :)
    kram på er!

    • Jenny

      Ja… intellektuellt förstår jag ju att vi måste blogga med betydligt högre frekvens om nån ens ska orka bry sig om att försöka följa oss. Och därför har jag enhälligt bestämt att vi i fortsättningen ska blogga även mellan själva renoveringsperioderna. Men då får ni hålla tillgodo med renoveringstankar istället. Såna verkar det nästan alltid finnas gott om :)