Idag är inte vår första dag i Haberga. Sanningen är ju att vi har varit här av och till i flera veckor. Men fram tills idag har det handlat om att röja, flytta och problemlösa (mer om det senare). Idag är den första dagen då vi faktiskt tog ett stort steg framåt och det känns bra, minst sagt.

Om du läst sidan om Haberga Station så vet du redan att vårt hus är en gammal järnvägsstation. Och att Haberga Station tog emot gods i mängder under sina glansdagar. Därför finns det, anslutet till huset, ett godsmagasin med tillhörande godsexpedition. Magasinet är inte isolerat (förutom den lilla godsexpeditionen) och byggt väldigt enkelt på betongplintar. Ett utmärkt ställe att ha snickerboa och kallförråd, kanske även logdans i framtiden.

Problemet är bara att magasinets tak ansluter till husets tak på ena kortsidan och att allt vatten från hustaket har runnit ner och rent ut sagt fuckat upp magasinets kortsida. Tak, väggar, golv och allt där emellan är ordentligt fuktskadat och behöver repareras eller bytas ut. Det var det vi började med idag, med massor av hjälp från Peter och Carina.

Så vad har vi gjort? Vi har förstärkt de halvrutna bärlinorna som bär upp magasinet och rivit en del av väggen närmast kortsida. Vi har tagit bort en dörr med dörrkarm och brutit upp några golvbrädor. Och vi har börjat bygga en ny trapp upp till den andra kortsidan av magasinet där vi också förstärkt bärlinorna. Sanningen är att vi har kommit mycket längre på den här enda dagen än någon av oss trodde och det känns riktigt bra. Besvikelser ligger oundvikligen i vår framtid. Men idag var en bra dag.

 

  • http://www.facebook.com/isabel.neyra.71 Isabel Neyra

    Åh så roligt med en blogg. Jag var så nyfiken på huset och nu får jag se. Det ser jättefint ut!
    Kram från kusin Isabel