Ja, det är inte särskilt vackert i vårt pannrum. Och inte blir man vacker av att arbeta där heller. Men man blir varm av att arbeta, och när det är färdigarbetat ska vi förhoppningsvis kunna bli varma utan att arbeta.

Det handlar förstås om att förbereda för att flytta in den nya värmepumpen. Vi fick som Anders redan har berättat hjälp att bila upp pannrumsgolvet i förra veckan. Nu måste det grävas ut så att vi får plats med lite grus och mysig frigolit under den nya betongen. Drygt 20 centimeter sand, lera och sten skall ut. Som tur är kan byggfirman hjälpa oss, men Anders och jag fick i helgen ändå för oss att vi skulle hjälpa dem lite på traven. Jag tror att på den 1,5 timme vi jobbade lyckades vi gräva ut ungefär en fjärdedel av källargolvet. Att hinkar kan bli så tunga, sjukt jobbigt var det!

Det som är lite festligt och läskigt är att när vi grävt oss ner ungefär 20-25 cm började några håligheter fyllas med vatten. Vad händer om vi gräver ut mer än 25 centimeter, får vi bokstavligen full sjö i källaren då??