Idag har vi påbörjat arbetet med att riva inredningen i köket på övervåningen. Detta för att göra det möjligt att bygga om en del av köket plus den gamla toaletten till en ny fin och fräsch toa. Det här med rivning är oväntat roligt, inte för att vi nödvändigtvis är bra på det utan mer för att det händer grejer när man sätter i kofoten och bänder till.

Bland annat så händer det att man hittar spännande saker. När vi plockade isär den ena delen av köksstommarna så ramlade några gamla lappar och ett gammalt lock till någon form av mirakelmedicin fram. Kan du identifiera den så finns det en guldstjärna som ligger här och väntar på dig.

Man kan undra om det här var ett postförskott som kom bort. Hur som så verkar det ha varit adresserat till någon som heter Jenny som bodde i Haberga. Det känns bekant på något sätt…

Den här satt på insidan av en av köksstommarna och har inte sett dagens ljus sedan köket byggdes någon gång på 30-talet. Kan det vara fraktsedeln för köket själv som vi har hittat?

  • Jessica

    Åå va häftigt att hitta gamla saker i väggarna och så!! Ni får göra en liten ”utställning” i ett tittskåp eller så med det ni hittar! Riktigt roligt med såna prylar! Hoppas ni hittar mer saker :) Men lite läskigt med ”postförskottet” adresserat till Jenny i Haberga……….