Att vara fast på på målningssteget i renoveringstrappan är nog egentligen en väldigt bra grej. Det måste väl ändå vara ett av de sista stegen, tänker jag. Men många ytor och lager är det. Och precis när man tror att man är klar med och aldrig behöver kladda med badrumsfärg igen dyker det upp nya ytor som måste… målas. Men det är också rätt roligt. Känns liksom som att man äntligen kommit ut till ytan, allt förberedande arbete är gjort.

Och vad målar vi? Ja, på bilden är det stommen till ett gammalt köksöverskåp som ska sitta ovanför tvätt- och torkmaskinen i badrummet nere. Den är nu klar, och vi använde den vita färgen som blev över efter takmålningen . Luckorna (sådanadär sneda skjutluckor) är numera blå i en något ljusare nyans än badrumsväggarna.

 

Kommoden som ska stå nere är inköpt på Blocket, och den hade vi först bara tänkt slipa av lite grann och sen måla. Men när vi tittade närmare på ytorna bestämde vi oss för att skrapa bort all färg (4-5 lager) och börja om från början. Varmluftspistolen var till god hjälp, men det var ändå ett rätt besvärligt och tråkigt jobb. Särskilt krusidullerna. Men nu är det klart, Anders pappa Roland fixade det sista när han och Eva var här förra helgen. Två lager ljust grå färg är applicerade, det senaste ikväll. Imorgon får vi se om det räcker, eller om vi kör ett tredje lager. Färgen vi använder till snickerierna i badrummet kommer från Jotun och heter Lady Supreme. Den ska sörja för en extra tålig yta och passar tydligen då bra i fuktiga utrymmen.

Ytterligare en möbel som ska målas, eller snarare betsas, är kommoden till övre badrummet. Men den behöver genomgå en specialbehandling först, kan berätta mer om det senare.

Och så var det då badrummen. På nästa bild syns tydligt den låda som snickarna byggt runt toalettens spolsystem nere. Uppe blev det en hel vägg. Båda omålade förstås. Så ännu en gång är det spackling, förtunnat klister, klister, väv, klister, finfärg och finfärg som gäller. Med alla torktider tar det sin lilla tid, men efter ikväll saknas bara ett sista lager finfärg nere och båda finfärgslagren uppe. Jippie!