20131216-215210.jpgNu när tapeter kommit på plats i första rummet blev det hastigt och lustigt dags för lister. Återigen en massa beslut. Som tur är finns några originallister (tror vi) kvar i huset som vi kunde utgå från.

Golvsockeln, 145 mm hög, finns på flera bygghandlar. Så den var enkel. I taket tänkte vi oss vanliga, släta hålkälslister. Det sitter några olika storlekar på hålkärl i huset, men för att det ska bli lite ordentligt tänkte vi satsa på något större, 69 mm. Inte heller så svårt att få tag på.

Fönster- och golvfoder är lite trixigare. Vi vill att de åtminstone ska påminna om de befintliga, och ha samma bredd på ca 110 mm. Några olika modeller finns, men exakt samma har vi inte hittat. Fast det gör ingenting tycker vi, det finns de som är tillräckligt lika. Bara det blir en och samma typ av foder i varje enskilt rum så. Självklart går det att få vilken profil som helst fräst på en såg, men det var lite väl dyrt. De profiler vi valde mellan kommer hur som helst från den här trakten från början.

Listerna köper vi direkt från en såg här i närheten. Efter lite prisjämförelser visade det sig vara sammakostnad eller billigare per meter än köpa från bygghandeln. Och så känns det roligt att det är lite lokalt. För en överkomlig summa pengar får vi alltihop hemfört, vilken lyx!

Innan vi kunde beställa var vi förstås tvungna att räkna ut hur mycket vi behövde. I det här steget köper vi så att det räcker till de båda badrummen och till de två sovrummen på övervåningen. Anders mätte och jag antecknade och räknade ihop. Vi får hålla tummarna för att det blev rätt…

 

20131216-215222.jpg