Tyvärr är det inte särskilt glamoröst att renovera Huset i Haberga. Nästan aldrig faktiskt. Det mest glamorösa vi gjort tror jag är att titta på kakel och tapeter. Men det har nog bara hänt tre-fyra gånger över de senaste 1,5 åren.

Resten av tiden är det en massa bärande och slitande. Igår var det så i allla fall. Tungt, segt, kallt och blött. Aldrig har jag i inredningstidningarna sett något om att lasta på och av 25 gipsskivor från släpkärran och bära  upp dem på andra våningen via en svängd trappa. I Äntligen hemma är det aldrig någon som baxar en hel frysbox från andra våningen ända ner i källaren, bara för att ett år senare kånka upp den nu trasiga boxen från källaren och ut på släpkärran. Och ingen i Bygglov har någonsin behövt köra sin fullproppade (hyrda och vinterdäcksförsedda) släpkärra till tippen (”återvinningscentralen”) och själv lasta ur och sortera sin skrot. Inte ens i Arga snickaren har jag sett husägare lasta iskalla, genomblöta masonitskivor, kartonger och plastmattor på släpkärra.

Ibland önskar jag att vår renovering var som TV-renoveringarna.

På plussidan: vi har nu allt gips vi behöver för att fixa alla väggarna på övervåningen. Tummen upp tycker vi och kissen Maja.

 

  • Anki

    En tröst i nöden: det är ALDRIG glamoröst att renovera, var huset än ligger. Alla program på TV är förskönande. Det är enbart slit. Men lönen är att man får ett fint hus för resten av livet :) Så småningom!

  • Anna Hedlund

    Er renovering låter mer som Fear Factor än något av ovan nämnda program. Har ni försökt sälja rättigheterna?