I veckan som gick kom en inredningsarkitekt hem till oss. Vi har ju bestämt oss för att ta lite hjälp dels med att få till planlösningen, dels för att lära oss mer om inredning (färger, material, tips och trix).

Redan vid sittande bord började vi spåna på planlösning. På bottenvåningen tyckte Anders och jag att vi hade ganska bra koll på vad vi vill göra, men Sofia kom med nya ögon och hade bra idéer. Bara för att ni ska se det som vi funderar på just nu har jag utgått från en skalenlig ritning som Anders skapat.

Såhär ser planlösningen ut just nu:

 

Anders och min idé var att ha TV-rum och gästrum tvärtom mot vad Sofia föreslog. Vet inte riktigt varför vi kommit fram till det, men Sofia hade bra argument för att byta plats på dem. Att ha uppsikt från kök och matrum in i TV-avdelningen är ju jättesmart när både vuxna och barn är på besök. Då kan barnen hållas i TV-delen och vuxna i köket. Dessutom blir det mindre spring i det rummet som blir kontor.

Apropå kontor, från början hade vi tänkt ha det på övervåningen. Men kan man ha det nere blir det ju mer plats till sovrum/gästrum, garderober och mysrum/vardagsrum utan TV där uppe. Också bra!

När det gäller inredningsbiten fick vi en massa inredningsmagasin att bläddra igen. Uppdraget är att sätta gröna post-IT på det vi gillar och lila på det vi inte gillar. På så sätt kan Sofia få en uppfattning om vår stil. Vi passade också på att visa bilder på fina tapeter och annat som vi stött på. Just nu är vi störtförtjusta i den här ur Kollektionen Lavender dream från Intrade. Jag hoppas vi vågar vara lite modiga när vi väl väljer tapeter. Kombinerar man med bröstpanel blir det ju genast lite snällare.