… och det känns i kroppen. Men strunt samma! Vi har faktiskt hunnit med precis det vi hade föresatt oss den här helgen. Så härligt!

Igår lagade jag klart hålet i golvet, och det blev faktiskt rätt bra. Arbetet inbegrep bland annat en massa raspande och slipande för att få not och fjäder på två olika bräder att passa ihop. Brädan jag skarvade i med var inte exakt lik de andra, och den ligger 1-2 mm lägre. Men hellre lägre än högre, säger jag. Och det är precis inne i hörnet. Jag är nöjd!

Anders har satt dit den sista OSB-biten uppe i gamla köket (blivande gästrummet!), en besvärlig en. Dosborret, eller hålsågen som det heter på korrekt verktygssvenska, är ovärderligt när man inte har någon sticksåg. Dessutom sågade han ut hål för en blivande inspektionslucka (pumpen till golvvärmen i badrummet). Av bara farten skruvade han sedan upp eftersläntrande OSB-skivor nere, utanför badrummet. Ni anar inte vad skönt det känns att inte behöva se den förbaskade isoleringen.

Nästa steg i gamla köket är takmålning. Vi har lagt rätt mycket tråkig tid den här helgen på underarbete. Först drog jag över hela taket med sandpapper, för att se om någon färg lossnade. Som tur var satt det mesta fast, men tråkigt var det ändå. Därefter har vi torkat hela taket med fuktig trasa och sedan med målartvätt. Såhär rent har inte taket varit på hundra år!

Sedan var det dags för målning! Vi har köpt en sorts grundfärg som vi blev rekommenderade i färgaffären. Den kan man använda i 1-3 lager, och sedan räcker det med det. Ytan blir matt, vill man ha en blankare yta får man styrka på en lackfärg. På nästa bild ser man mig uppflugen på en Ikea-pall (århundradets bästa investering, förresten!), precis i målningsstartgroparna. Första lagret blev inte särskilt snyggt, men efter andra varvet hoppas vi på ett ståtligt resultat.

Vad har vi mer gjort…. Jo, fönstren och fönsterramarna har fått sig en sista strykning. Främst kittet. Och sen sågade vi OSB med cirkelsåg lite för nära ett av dem, så det blev till att torka av och senare i veckan måla en gång till. Men blir det inte värre bakslag än så kan man inte annat än känna att det var en lyckad renoveringshelg!

  • Anki Westerberg

    Så duktiga ni är!
    Nej, underarbete är inte så kul. Det är som en förlossning: det är inte någon höjdare under tiden, men efteråt är man bara lycklig. Tänk på det :)