Ja, från början såg det inte ut sådär, det ska jag vara ärlig och säga. Innan jag fick för mig att jag skulle laga såg det faktiskt bara ut såhär:

Den saknade golvplankan är egentligen en saknad dörrkarm från en av de rivna garderoberna i gamla köket. När karmen lyftes bort blev det hål i golvet.

Från början tänkte jag försöka leta upp en lämplig planka och skarva i med. Men eftersom ingen riktigt bra reservgolvplanka fanns att tillgå fick jag för mig att det måste vara bättre att lägga den nya plankan längst in mot väggen, för att det skulle synas lite mindre. Så jag kofotade raskt upp de sex golvbräderna.

Därefter la jag säkert en timme på att prova ut olika plankor, några för korta, andra för breda och alla antingen för tjocka eller för tunna. Så jag bestämde mig för att ajounera mig och sova på saken några nätter. Något som komplicerar saken är nämligen att plankan som urpsrungligen låg längst in mot väggen redan är kapad på längden, och ganska ojämnt också. Den måste alltså läggas tillbaka på samma ställe där golvlisten kan täcka över ojämnheterna. Därmed blir den nya plankan nummer två från väggen, och då måste jag nästan försöka få ihop noterna och fjädrarna ordentligt.

Nåja, under tiden kan man glädja sig åt att vi i alla fall har rejäla golvplankor i huset, Ingen risk att man trampar igenom dem, inte: