20140726-163440-59680933.jpg

20140726-163440-59680729.jpg

Det blev inga nya köksbilder för tillfället, däremot kan vi meddela den glada nyheten att vi äntligen valt golv och tapet till köket. Sedan tidigare har vi vetat ungefär vad vi vill ha, men igår kom vi äntligen till beslut.

Golvet är ett klickgolv i linoleum från Forbo. Vi tänker lägga det i ett rutmönster med färgerna Moon och Silver shadow, två grå nyanser. Färgerna syns bäst på den andra bilden. Vi tror det kommer att passa jättebra med den fina tapeten vi blivit så förtjusta i, nämligen ”Dellen” ur Duros kollektion Gammelsvenska. Dessutom har vi bestämt att vi vill ha vit bröstpanel i matsalsdelen av köket och några rader vitt kakel ovanför köksbänken. Köksluckorna kommer att vara vita.

På Upsala färg, där vi var och kollade in golv, tapeter och kakel, hade de alla färger av linoleumplattor så att vi själva kunde para ihop och jämföra olika färger och nyanser. Det är fortfarande svårt att föreställa sig hur det kommer att se ut på en yta av 35 kvadratmeter, men det var väldigt bra att kunna experimentera med olika färgkombinationer.

Slutligen hittade vi ett fint kakel från Lhådös med namnet Santana som vi gillar. Det är den varianten som inte är fasad utan har nästan helt raka kanter, men de är lite avrundande. Finns i storlekarna 7,5*15 och 10*20. Kanske ska vi välja den lite mindre storleken?