Ja, som Anders bild visade igår har vi nu nytt pannrumsgolv! I veckan har golvet grävts ur ordentligt och sedan fyllts på med grus, frigolit, plats och armering. Igår förmiddag kom betongen.

Det var en härligt fuktig och kall dag, inte alls ideala förhållanden gjutning. Ännu värre var det nere i källaren, där det alltid är ännu kallare och fuktigare. Det hela komplicerades ytterligare av att ett gammalt rör vid vattenberedaren helt plötsligt bestämde sig för att börja läcka mycket mer än förut. Detta upptäcktes strax efter att betongen hade fördelats och jämnats till. Varmvattenberedaren sitter längst in i rummet, så det var inte mycket annat att göra än att ta några rejäla kliv genom den halvlösa betongen och byta ut den provisoriska hinken mot en liten ränna rakt ner i avloppet. Och sedan bearbeta betongen en gång till.

Först sent på kvällen (efter lite hjälp från en byggfläkt) hade betongen brunnit tillräckligt mycket för att ytan skulle kunna fixas till. Slät och fin blev den!

(Om jag fick det att låta som att det var Anders och jag som lade nästan en hel dag på att trixa med betong ber jag om ursäkt. Det var framförallt Marcus och Frank som ställde upp.)