Den här veckan har vi tredje omgången föräldrar här på besök/arbetsläger. Min mamma Anki och hennes man Jackie har legat i startgroparna länge, och äntligen fick vi ihop våra kalendrar. Det blev dock inte riktigt som jag tänkt mig. Jag gick och drog på mig en förkylning eller influensa av något slag bara dagarna innan och reducerades därmed till arbetsledare och kaffekokare. I praktiken betyder det att jag sitter inne under ett täcke i soffan och föreslår olika projekt. Mamma och Jackie tar sig arbetet an med stor energi och lust. Hittills har det resulterat i

  • ett lagat innertak i den isolerade delen av magasinet ”snickerboa” + förstärkta takstolar
  • uppsättning av egentillverkad arbetsbänk och olika typer av upphängningsanordningar i ”snickerboa”
  • städning av hela magasinet
  • montering av handtag på magasinsdörren (skjutdörr)
  • städning av farstu, upprensning bland sommarens blomarrangemang
  • tillfällig plantering av växter och lökar
  • en sågbock (X-variant)
  • säkert något mer som jag glömt…

Tak före och efter:

 

 

 

 

 

 

Dessutom har mamma och jag spontangjutit en urna av överbliven betong från igår (återstår att se hur den blev).

Imorse gick mamma, Jackie och Anders lös på de sista usliga träväggarna- och hyllorna i källaren. Vi har haft problem med svampangrepp därnere och river därför ut all träinredning.

Jacke visade sig vara rena rama bulldozern.

Mamma i sina nya, fina stövlar langade ut bråte genom källarfönstret.

 

Man kanske skulle bli sjuk oftare?