Det är inte så dumt, det här med att tvingas bygga ett rum. Man lär sig ju otroligt mycket på vägen. Idag har vi kommit så långt att en hel del isolering är på plats, och vi har börjat sätta lite plast och byggskivor. Snedväggen isolerar vi med 145 mm eftersom det passade alldeles utmärkt mellan bjälkarna. På gaveln lägger vi på 95 plus 45 mm omlott, faktiskt med dubbla reglar. Rejält blir det, och varmt och skönt förhoppningsvis.

Vi har också ägnat en del energi åt att försöka få den blivande väggen rak. Bjälkarna står inte riktigt i linje med varandra, så stämjärn, hammare och rasp kom väl till pass. Spikläkten kommer att bli lite infälld på visa ställen. Tyvärr bidde det ingen bild på just det.

Men snart kommer vi tvingas pausa. Dels måste ett elskåp och elmätaren flyttas, dels måste vi bestämma oss för hur vi ska ha taket. Vi funderar också på att gräva ur gammal isolering uppe på taket, och det kan ju kanske vara enklare innan vi sätter nya taket på plats. Som vanligt mycket att fundera på.

Dagens bästa pryl visade sig förresten pannlampan vara. Carina och jag har krupit runt i kattvinden, bakom pappen, och fäst en massa reglar. Där var det mörkt!

Nu har pappa och Carina åkt hem mot Småland igen. Som alltid känns det ostadigt när byggkunniga föräldrar lämnar Haberga. Allt eftersom växer nog självförtroendet och kunnandet men vi uppskattar så mycket den hjälp, råd och instruktioner vi får. Tack för den här gången!