På den första dagen i maj satte jag igång med slipning av första lagret spackel i badrummet uppe. Jag hade förväntat mig stora mängder damm, men det var faktiskt inte så farligt. Det mesta verkade falla rakt ner mot golvet, men det var ändå skönt att ha munskydd. En underbar pryl som vi köpt är en slipkloss med långt skaft. Det underlättar nåt oerhört, räckvidden och kraften blir så mycket större än om man hade stått med klossen direkt i handen.

Trots amatörspacklarna som varit framme – vi – så var det förvånansvärt lättslipat. Framförallt Anders hade fått till alla gipsskarvar oerhört bra. Men efter 2-3 timmars slipning och med lite sliparbete kvar lockade det fina majvädret alltför mycket och vi tillbringade resten av dagen i trädgården istället.

På det personliga planet kan jag säga att det dåliga samvetet kommer lite smygande när vi inte är mer ihärdiga med badrumsarbetet. Men å andra sidan har vi ju lovat varandra att det måste få finnas annat i livet än renovering. Och inte vill man väl sitta på toaletten och bara minnas hur jävla jobbigt det var…

Efter en god natts sömn och en lugn söndagsfrukost var vi peppade inför mer slipning och spackling. Några tag till med slippappret, dammsugning och därefter spacklades de sista ojämnheterna. Förhoppningen är att vi nästa gång bara behöver slipa lite lätt och sen är det klart för målning.

Samtidigt som Anders spacklade passade jag på att kvistlacka takpanelen. Två lager skulle det vara, men det var ju inga problem eftersom lacken var övermålningsbar redan efter en halvtimme (i praktiken en lunchpaus). Nästa moment grundmålning, och det faktiskt med samma våtrumsgrund som till resten av badrummet.

Hur många timmar ska vi gissa på att vi lade ner idag? Kanske 3-4 timmar vardera.

Något annat roligt som hände idag var att snickarna kom hit och satte skurkanten + fogade i badrummet ner. Så nu är det golvet också klart! Dessutom passade de på att klättra upp på taket och montera bort några avluftningsrör som inte behövs längre, samt montera vår nya antenn. Folk som är vana att krypa på tak kan man använda till mycket!