För ett år sedan var det Hemnet vi hängde på morgon, middag och kväll. Nu har jag istället fastnat på Blocket. Jag har tre sökord: ”buffé”, ”kommod” och ”sideboard”. Ibland söker jag också på ”matsalsmöbel”. Det hänger inte ihop med planering av vardagsrum eller sovrum som man skulle kunna tro. Istället handlar det om badrum. Jag fick nämligen en chock när jag insåg prisnivån på badrumsmöbler. Dessutom har vi haft jättesvårt att hitta några badrumsmöbler som skulle kunna ge en lite gammaldags känsla i våra badrum. Så istället började jag intressera mig för gamla kommoder och just matsalsmöblemang. Om man lackar dem ordentligt står de säkert emot fukt tillräckligt bra.

Nere behöver vi en mindre möbel och uppe en något större, framförallt bredare. Jag tänker att om man lägger 1000-1500 kr på möbeln, och sedan köper till ett handfat och blandare så blir det ändå väldigt mycket billigare än vanliga badrumsmöbler. Och mer originellt dessutom, med möjlighet till en gammaldags stil.

Många blocketmöbler har försvunnit rakt under näsan på oss kan jag säga. Men härom veckan var vi faktiskt lyckosamma och kunde hämta upp en fin liten kommod i Stockholmstrakten. Som tur är har den ingen lång (känd) familjehistoria, och den har redan fått bakstycket utbytt, så vi kan modifiera den med hyfsat rent samvete. Och i förrgår gick ytterligare en blocketaffär i lås. Gammal kommod med marmorskiva inhandlad, direktimporterad från Kalmar av alla ställen. Prisvärt också. Den ska stå i badrummet på andra våningen. Nu saknas bara en extra förvaringsmöbel dit upp. Drömmen om nytt badrum lever vidare!

 • http://www.facebook.com/anna.maria.hedlund Anna Hedlund

  Det låter jättefint! Så mysigt med marmorskiva, men hur vattentålig är den?
  Jag längtar tills vi får komma och se huset i verkligheten!

  • http://andershedbergmagnusson.se Anders

   Hej! Vi hoppas att den är väldigt vattentålig. Marmor har använts i badrum och kök rätt länge. Trädelarna kanske vi får behandla på något sätt och vi måste nog lyfta upp den från golvet en bit också.

  • Jenny

   Ja, vatten ska nog inte vara några problem på marmor, men den är tydligen känslig för syror. Tandkräm och rakvatten är väl inte surt…?!