Idag bygger vi hyllplan av gamla golvbräder. De ska passa till vårt nya hyllsystem i en av kattvindarna. Att skruva upp skenor från Elfa går väldigt enkelt när man har plankväggar i huset. Skenorna och ett gäng tillhörande konsoler har vi fått av pappa och hans bror Gunnar. De hade lite över och vi tackar och bockar för bidraget.

Hyllan på bilden är drygt 31 cm djup och består av tre och en halv spontade golvbrädor från gamla vindsgolvet. Med lite slipning blev det alldeles lagom slätt och bra. Planen är att förvara mest lådor och kartonger på dem. Lägg extra märke till den lilla fina slipmaskinen. Alldeles ny är den, vår senaste leksak. En utmärkt julklapp från pappa och Carina. Renoveringslivet är definitivt roligare när man får använda leksaker/verktyg!

Vi tyckte förresten det var så roligt att kunna återanvända golvbrädorna att jag skriver om det också. Som vi ser det finns det minst tre positiva effekter:

 1. Extremt billigt att använda befintligt virke, sådant som redan fanns i huset när vi kom dit. Att köpa färdiga hyllplan hade kostat en hel del.
 2. Miljövänligt med återanvändning!
 3. Sparar plats. Just nu tar bräderna en del utrymme i anspråk ute i magasinet. Det är tillräckligt trångt i vår lilla brädgård ändå, skönt att kunna rensa ut lite.

Jag kom precis på en fjärde!

4.  Vi får chans att känna oss lite fiffiga och uppfinningsrika. Det är bra för självförtroendet och renoveringsglädjen.

20140103-160213.jpg

 • Anki Westerberg

  Så duktiga ni är!

 • Anki Westerberg

  Ska ni måla hyllorna? Ett tips är annars att klä med hyllpapper, eller (kanske ännu bättre) använda överbliven tapet. Så kommer den till nytta också!

  • Jenny

   Nej, de får vara lite naturella sådär. Känns inte lönt att lägga ner tid och pengar på att försköna. Det ska ju inte stå några känsliga saker på. Och så är det bra att ha en tålig yta eftersom saker kommer att flyttas runt en del. När det kommer till klädgarderob däremot kan det bli aktuellt med antingen färg eller tapeter.