Eftersom vi var bortersta i helgen och glömde tömma minneskortet kunde vi aldrig visa bilder på förra veckans sista framsteg. Men här kommer de nu.

Först en bild på vårt gamla badrum som numera saknar en vägg. Anders rev och slet, men eftersom det inte är en originalvägg var det inga större problem. Bara arbetsamt, och det blev väldigt mycket skrot.

_DSC8583

På följande två bilder syns tydliga spår efter vad vi tror är det ursprungliga köket. Antagligen har det funnits två skafferier i hörnen. Den masonit som klädde golv och tak vittnade om en lite senare generation kök. Det såg ut som att de högskåp vi hade måste ha ersatt en del överskåp. På ett sätt är det faktiskt en lättnad att veta att vi inte river ett 90 år gammalt kök. Det hade känts lite vemodigt och burdust. Som det är nu skriver vi bara ytterligare ett kapitel i husets kökshistoria.

På bilderna syns också tydligt hur stora de ursprungliga fönstren var. De nya vi ska sätta in har samma storlek. Man kan ju bara tänka sig hur ljust och fint det kommer att bli!

_DSC8577
_DSC8578

Här kommer närbilder på taket och golvet som vi hittade. Taket ser faktiskt exakt likadant ut som det i gamla köket på ovanvåningen, målat i samma turkosa färg. Vi hade väntat oss betydligt grövre bräder och var beredda på att sätta upp något helt nytt. Men nu tror vi att det helt enkelt blir några varv vit färg på det befintliga. Inte är det roligt att måla tak, men fint blir det. Taket i blivande matrummet är tyvärr en annan historia. Under den vita spännpappen ligger grova bräder så där får det bli ett helt nytt tak av något slag.

Golvet i köket är likadant som det vi slipade i sovrummet och gästrummet på övervåningen. Men eftersom vi vill ha något tåligare blir det ändå linoleumgolv.

_DSC8585

_DSC8587