Vi har börjat skriva en hel del att-göra-listor på sista tiden. Vi tycker både att de hjälper oss att planera och komma ihåg saker, och så funkar de lite som en belöning. Det är skönt att stryka saker på listan!

Såhär ser helgens lista ut när vi tittar på den i backspegeln.

Basta* + besta stor kommod (och spackla)
Rengöra, ev slipa, marmor
Ta isär marmorskiva
Montera ihop marmorskiva igen
Måla badrumsvägg, två lager
Måla grå kommod
Måla kanter på fönster
Ringa belysningsaffären
Ringa rörmokaren
Ringa glasmästaren
Fundera på ljusinsläppet till badrummet uppe
Kolla upp spikpistolhyrning
Bygga inspektionsspångar på vinden
Bygga en liten brygga mellan spångarna
Sätta dit luftspaltskivor
Bryta upp det sista golvet uppe på vinden
Rensa och städa upp på kallvinden
Hämta takpanel
Grundmåla takpanelens noter
Skruva ihop grå kommod

Att vi hann med så mycket är nästan ofattbart. Till saken hör förstås att det var en ovanligt lång helg med ovanligt mycket arbetskraft. Mamma och hennes man Jackie kom nämligen upp på torsdagskvällen och jag tog ledigt från jobbet på fredagen så att vi skulle kunna fixa och dona. Men ändå. Av bara farten skruvades även några OSB-skivor upp på kallvinden och en massa virke/panel spikdrogs. Däremot blev det inga bilder tagna, så ni får försöka föreställa er hur vi har haft det (ledtråd: dammigt, krypandes/hukandes, slamrandes mm men också många goda skratt och mycket Sveriges Radio P4).

Det enda som nu saknas för att vi ska kunna tilläggsisolera taket är lite branskyddsmaterial runt murstockarna samt uppspikning av takpanel. Och innan rörmokaren kan komma och fixa det sista med badrummen behöver vi betsa den stora kommoden och montera ihop marmorskivan. Det har vi vikt måndagskvällen för!

Tack så mycket för den här helgen, mamma och Jackie!

 

*Eftersom det finns spår av trämask i kommoden ville vi ta det säkra före det osäkra. Förra ägaren försäkrade att de var borta för länge sen, men vi letade ändå upp några olika metoder för att ta död på eventuella invånare. Det vi tyckte verkade enklast att verkställa var uppvärmning av möbeln till minst 55 grader i 2 timmar. Så efter att ha undersökt bastutillgången bland vänner och bekanta hittade vi en andrahandskontakt som ställde upp. Sagt och gjort, i eftermiddag har kommoden badat bastu i två timmar. Om ni snälla människor som ställde upp och lånade ut er bastu läser det här vill vi än en gång passa på att tacka tusen gånger för hjälpen!

  • Anki Westerberg

    Tack själva! Vi kände oss också mycket nöjda och glada efter en bra helg hos er. Att vädret var så fint gjorde ju inte saken bättre.
    Vi återkommer :)